We willen je graag voorstellen aan Eva van Eef Kookt zo! Eva is als influencer onderdeel van ons grote foodnetwerk. Ze bereikt met haar blog per maand een ruime 135.000 unieke bezoekers en ook wat betreft social timmert ze hard aan de weg, haar volgers aantal groeit snel en met de dag. In dit persoonlijke interview kom je meer te weten over Eva, waar haar passie voor food vandaan komt, wat zij graag kookt en hoe zij de toekomst ziet.

Vertel, wie ben je en wat doe je?

Hi! Ik ben Eva, maar iedereen noemt mij Eef vandaar ook de naam van mijn blog Eef Kookt Zo. Een foodblog waarmee ik je graag inspireer en verras met lekkere, écht makkelijke recepten die elke thuiskok kan maken door de stap-voor-stap bereidingswijze. Ik ben dol op koken, maar sta ook graag achter de camera. Met foodfotografie en receptontwikkeling voor anderen houd ik mij dan ook bezig.

Ik ben daarnaast werkzaam als (freelance) SEO specialist. Hierbij bied ik ondersteuning of geef advies. Dat doe ik voor websites met uiteenlopende doelen en van groot tot klein. Dit kan zijn in de vorm van een uitgebreide scan, (kort) hands-on advies waarmee jezelf aan de slag kunt of ik neem dit volledig voor je uit handen.

Sinds februari ben ik mama van onze prachtige dochter Lotte en ook voor haar sta ik natuurlijk in de keuken de lekkerste (eerste) hapjes te bereiden. Ik kook graag zelf, maar vind uit eten gaan een van de leukste dingen om te doen. Ook gaan we regelmatig een midweekje of lang weekend de grens over. Zodra onze kleine dame weer iets groter wordt worden de reizen vast weer langer en verder weg.

Waar komt de passie voor koken vandaan?

Helaas kan ik je geen leuke verhalen vertellen dat ik als klein meisje al graag bij mijn moeder in de keuken stond want dat was simpelweg niet zo. Integendeel. Alleen als er taart gebakken werd, dan was ik er als eerste bij 😉 Mijn moeder kan overigens fantastisch koken, mijn interesse kwam echter later. Pas toen ik op mezelf ging wonen heb ik leren koken. Ik ben namelijk dol op lekker eten en omdat ik voor mezelf koken niet zo gezellig vond nodigde ik vaak vrienden of familie uit om een vorkje mee te prikken. Dat daagde mij uit om steeds beter te leren koken, nieuwe dingen uit te proberen en ik zo vond ik helemaal mijn draai in de keuken.

Waarom ben je begonnen met bloggen?

Eigenlijk ben ik ooit begonnen met een blog helemaal voor mezelf. Ik had namelijk een kookschrift waar ik al mijn recepten in schreef. Totaal onhandig vond ik en dus begon ik ooit met een gratis blogje. Daar deed ik steeds meer mee. Zo ging ik zelf foto’s maken, een verhaaltje kwam erbij en ik ging ook een beetje rommelen in de codering van die website. Dat vond ik zo leuk dat ik in 2014 een eigen domein kocht namelijk “Eef Kookt Zo” en de rest is geschiedenis.

Wat is je favoriete gang in een driegangendiner?

Wat een leuke vraag! Ik ben dol op proeven en vind restaurants met een shared dinning concept dan ook ideaal. Heeft vast iets te maken met mijn keuzestress als ik een menukaart voor me heb. Dus een leuke, maar tegelijkertijd ook lastige vraag om te beantwoorden. Ik denk dat ik dan toch ga voor het voorgerecht. Kleine(re) portie, lekker proeven en het is vaak zo bepalend of een etentje geslaagd is of niet. Een goed voorgerecht is immers het halve werk.

Wat is jouw favoriete gerecht om te koken en welk gerecht laat je liever voor wat het is?

Ik hou van variatie en wij eten dan ook eigenlijk geen week hetzelfde. We hebben wel favorieten natuurlijk. Een lekkere pan soep zoals ouderwetse kippensoep in het weekend bijvoorbeeld maar ook een beenham uit de oven wordt gewaardeerd. Voor ik een hele lijst met favorieten ga opnoemen houd ik het hierbij. Er zijn maar weinig gerechten die ik niet graag bereid, maar Beef Wellington is er wel eentje van. Ik heb het al meerdere keren geprobeerd maar hét recept heb ik nog niet uitgevonden, helaas! Daarom is het inmiddels ook een gerecht wat ik niet graag bereid. Maar ooit… ooit gaat het me lukken 😉

Wat zou jij graag willen bereiken met je blog en waar hoop je over 5 jaar met je blog te staan?

Over 5 jaar… Mij maak je niet gelukkiger dan met tijd om lekker in de keuken te rommelen, recepten te ontwikkelen, fotograferen en er volgens een mooi verhaal van te maken. Daar wil ik voor nu het liefst zoveel mogelijk tijd aan besteden. Voor mijn blog, maar ook voor bedrijven of magazines bijvoorbeeld. Juist een combinatie daarvan lijkt mij fantastisch om te (kunnen) doen. Niet zo zeer een vijfjarenplan, want dit doe ik al deeltijd, maar hopelijk snel voltijd. De focus op mijn blog, foodfotografie en receptontwikkeling. Eventueel nog een paar uurtjes als (freelance) SEO-specialist voor toffe websites ernaast en dan heb je wat mij betreft een top combinatie!

Ben jij benieuwd wat Eva voor jouw bedrijf kan doen? Neem gerust contact met ons op.