Ontmoet Stefanie van de website Little Spoon! Op het blog van Stefanie vind je originele recepten en deelt ze haar restauranttips. Wil je meer weten over Stefanie en haar passie voor food? Lees dan vooral door en ontdek welk gerecht haar doet denken aan haar geboorteprovincie, welk land en internationale keuken haar smaakpupillen veroverd hebben, welk recept een special verhaal heeft en nog veel meer!

Vertel, wie ben je en wat doe je?

Hoi! Ik ben Stefanie en eigenaar van Little Spoon. Samen met mijn man Ruben en onze insta famous poezen Keetje en Katootje, woon ik in een kleurrijk jaren 30 huis in Vlissingen.

Het liefste eet ik de hele dag door. Ook raak ik er niet over uitgepraat en elke herinnering heeft iets met eten te maken. Mijn vriendinnen noemde me laatst een fulltime vreetzak en eigenlijk klopt dat wel. Ik vind ook alles lekker. Behalve fristi en banaan. Het meeste geniet ik van uitgebreid borrelen met een borrelplank waar je u tegen zegt en een goed glas wijn. Dat non-stop eten compenseer ik door fanatiek te sporten met een personal trainer en te kickboksen. Ik heb geen keus.

Het verbaast je dan ook niet dat ik op Little Spoon mijn grote liefde voor eten deel met mijn lezers. Lekkere recepten, niet te ingewikkeld, maar wel altijd anders dan anders. Soms gezond, maar soms ook helemaal niet. Ik schrijf er een leuk verhaal bij, zodat degene die het leest een klein kijkje krijgt in mijn leven. Verder vertel ik op Little Spoon ook over mijn lievelingsadresje voor eten, drinken en om te slapen. Meestal in mijn eigen mooie Zeeland, maar soms ook verderop in het land of in de rest van de wereld.

Naast mijn blog help ik horeca-ondernemers met het bedenken en/of goed neerzetten van een onvergetelijk concept. Zo’n concept waar je het wauw-gevoel van krijgt. Wat helemaal klopt tot in de details. Geweldig eten, een mooi en comfortabel interieur, gastvrije bediening en helemaal uit het hart van de ondernemer. Een plek waar gasten graag terug komen en meer uitgeven dan ze zelf verwacht hadden. Gewoon een herinnering voor het leven. Daarnaast help ik de ondernemers met zichzelf ijzersterk positioneren op social media en leer ik ze hoe ze succesvol samenwerken met influencers, zodat er continue nieuwe gasten op hen afkomen.

Wat Little Spoon betreft, waar ben je het meest trots op?

Eigenlijk op heel veel! Al vanaf het eerste moment dat Little Spoon bestond, wist ik: dit is het! Zonder nog maar een euro verdient te hebben, zei ik mijn baan op. Ik had alle vertrouwen dat het wel goed zo komen. En dat was en is nog steeds het geval. Stiekem had ik nooit verwacht dat ik zo’n stap zou durven zetten.

Maar ook de bezoekersaantallen van mijn website die blijven groeien (in december bijna 70.000 unieke bezoekers!), lezers die mijn recepten maken, mooie samenwerkingen met toffe merken en het vertrouwen wat de horeca-ondernemers in mij hebben, zodat ik ze kan helpen met het op de kaart zetten van hun zaak.

Ik ben een bevoorrecht en vooral dankbaar mens!

Klopt het dat je een voorliefde voor Zeeland hebt? Als je één gerecht mag noemen, welk gerecht doet jou het meest denken aan Zeeland?

Als geboren en getogen Zeeuwse, weet ik niet of ik hier ooit weg wil. De frisse zeelucht voor de deur, letterlijk want ik woon onderaan de boulevard, de rust en ruimte. Ik vind het er heerlijk. Ook op culinair gebied is Zeeland geweldig. Er is zoveel moois en lekkers van het land en van de zee te krijgen. Als ik aan Zeeland denk, denk ik aan wentelteefjes van bolussen, maar ook oesters en mosselen. Dan natuurlijk wel op mijn eigen manier bereid!

Je bent veel op reis geweest, in welk land ben jij verbaast door de lokale keuken?

Ik vond de Indiase keuken echt fantastisch. Daar at ik veel vegetarisch en zo gevarieerd. Alle gerechten zitten bomvol smaak. Niet normaal meer. Zoals ik daar naanbrood en palak paneer proefde, wauw gewoon!
Maar eigenlijk vind ik in elk land de lokale keuken verrassend. Ik ga altijd op zoek naar gerechten en smaken uit de streek, zodat ik het land op mijn manier leer kennen.

Welk gerecht heeft bij jou een speciaal verhaal of een leuke herinnering? En wat is het verhaal achter dit gerecht?

Op Little Spoon staat een recept voor gevulde avocado’s met Hollandse garnalen. Als klein meisje was ik al dol op lekker eten. Voor mij geen kindermenu’s. Ik at liever een garnalencocktail. De gevulde avocado herinnert me aan een kerst met familie bij een restaurant in Vlissingen. 6-gangen en die at ik allemaal mee. Behalve de spoom met champagne. Die mocht ik natuurlijk niet. Daar baalde ik wel van ;-).

Heb je goede voornemens voor 2019?

Ik heb zeker goede voornemers! Maar ik ga niet afvallen of minder eten. Dit jaar wil ik juist meer eten. In restaurants wel te verstaan. Ik vind het echt heerlijk om uit eten te gaan. Dat doe ik ook al best vaak, maar in het nieuwe jaar ga ik meer nieuwe plekken en bijzondere concepten ontdekken. Als inspiratie voor mezelf, natuurlijk voor mijn lezers, maar ook voor de horeca-ondernemers die ik help met een ijzersterk neerzetten van een onvergetelijk concept. Restaurant O&O en Restaurant 212 staan sowieso op de planning. Beide hebben sinds december 2018 een Michelinster. Ik kan niet wachten om te proeven en ervaren!

Waar hoop je met Little Spoon over 5 jaar te staan?

Oke, let’s think big! Over 5 jaar heeft Little Spoon vijfhonderdduizend bezoekers per maand. Ik heb een programma, online of op tv, waar ik onvergetelijke horeca bezoek over de hele wereld en vertel waarom en hoe het mij inspireert. Daarnaast heb ik ontelbaar veel vrouwelijke horeca-ondernemers geholpen met het neerzetten van een succesvol concept waardoor zij kunnen doen wat ze het allerliefste doen en zich ultiem vrij voelen in hun eigen bedrijf!

Ben jij benieuwd wat Little Spoon voor jouw bedrijf kan doen? Neem gerust contact met ons op.