Ontmoet Tim & Erik, de mannen achter SmaakMenutie. Wij vinden het tijd om deze snel groeiende website uit te lichten en de mannen wat beter te leren kennen. SmaakMenutie bereikt maar liefst 75.000 unieke bezoekers per maand en ook op social media groeien ze hard. In dit interview kom je te weten waar hun passie voor eten vandaan komt, welk land volgens hen de beste lokale keuken heeft en waar zij met hun website over 5 jaar willen staan!

Vertel wie zijn jullie en wat doen jullie?

Wij zijn Tim en Erik en we hebben sinds vorig jaar onze eigen foodblog: SmaakMenutie. Hier delen we onze favoriete recepten met iedereen die ook graag lekker eet. Op onze blog vind je veel Indische familierecepten maar ook Franse klassiekers. En sinds kort ook hele handige kookvideo’s waarin het hele proces in maximaal 3 minuten wordt uitgelegd.

Waar komt jullie passie voor eten vandaan?

Het is eigenlijk heel vanzelfsprekend. Bij Erik’s oma was het heel gebruikelijk dat er altijd eten was. En niet een klein beetje, maar een flink gevulde rijsttafel. Niemand verliet het huis zonder (mee) te hebben gegeten. In de Indische cultuur wordt eten dus vooral gezien als sociale bezigheid. En dat is het natuurlijk ook. Daarom heeft de categorie Erik’s Asia een prominente plaats op SmaakMenutie. Hier vind je allerlei Aziatische recepten, waarvan veel natuurlijk echte Indische klassiekers zijn. (Zoals bijvoorbeeld de overheerlijke Daging Bali)

Welk land heeft volgens jullie de beste lokale keuken?

Wat denk je? De Indische keuken wat ons betreft. Het is een keuken vol variaties en bijna elk eiland heeft zijn eigen specialiteiten. Overigens zijn we ook fan van de Italiaanse keuken. Wonderlijk hoe de Italianen met heel weinig ingrediënten een geweldige maaltijd kunnen maken.

Wat doet SmaakMenutie anders dan andere?

Bij ons gaat het in eerste instantie altijd om het gerecht. Dat zie je ook terug in onze kookvideo’s. Die zijn van bovenaf gefilmd. Je ziet ons dan ook zelden in beeld. Daarnaast onderscheiden we ons door de toegankelijkheid van de recepten en natuurlijk de Indische gerechten. Overigens werd, juist doordat we zelf niet op de voorgrond treden, daardoor de nieuwsgierigheid gewekt. En toen bleek dat we extra opvielen omdat er maar weinig mannelijke foodbloggers zijn in een landschap dat door vrouwen wordt gedomineerd. Tot slot zijn we niet zo bezig met calorieën, hippe ingrediënten en dat soort zaken. Het moet vooral lekker zijn. En zolang je bewust en gebalanceerd eet is er niks aan de hand.

Waar hopen jullie met SmaakMenutie heen te gaan en waar hopen jullie over 5 jaar te staan?

We zijn natuurlijk nog maar een jaartje bezig, dus we zijn nu vooral nog aan het groeien. Er zijn veel mensen die ons al kennen, maar ook nog heel veel voor wie we nog onbekend zijn. We hebben het afgelopen jaar vaak de vraag gekregen of we een kookboek gaan uitbrengen. En stiekem is dat ook wel een wens. Maar wanneer weten we nog niet. Daarnaast willen we het ook weer net wat anders doen dan de rest. Maar over 5 jaar is het boek er sowieso!

Ben jij benieuwd wat SmaakMenutie voor jouw bedrijf kan doen? Neem gerust contact met ons op.