Cases

Naamsbekendheid vergroten van Looye JOYN tomaten

Sinds kort zijn de JOYN tomaten van Looye Kwekers bij de Albert Heijn te koop. Dat moet heel Nederland weten! De JOYN tomaat is namelijk niet een doorsnee tomaat. JOYN smaakt zoals we dat van tomaten bijna vergeten zijn! Looye Kwekers wil daarom graag meer naamsbekendheid creëren rondom de JOYN tomaten door middel van de inzet van influencers.

Uitdaging adverteerder/klant

De Looye JOYN tomaten liggen in winkels van de Albert Heijn en zijn dus voor alle consumenten te koop. De tomaten hebben echter een wat hoger prijskaartje, wat boodschappers die het merk en de producten niet kennen misschien af kan schrikken. Het is daarom belangrijk Nederland kennis te laten maken met JOYN tomaten en de smaaksensatie en veelzijdigheid over te brengen.

Advies vanuit Semilo

In samenwerking met Zigt hebben wij de klant geadviseerd een brede groep aan influencers in te zetten om te schrijven over de JOYN tomaten.

Namelijk: Mind Your FeedFavorFlavOngewoon LekkerBeaufood, Alles over Italiaans eten, Lisa Goes Vegan en The Lemon Kitchen. Op deze manier worden niet alleen gezinnen bereikt, maar ook vegan consumenten, liefhebbers van culinaire gerechten en Italian food lovers. Al deze influencers bereiken een doelgroep van mannen en vrouwen, tussen de 30 en 65 jaar en een bovenmodaal inkomen, die dol zijn op ingrediënten van hoge kwaliteit. Bovendien weten al deze influencers als geen ander hoe ze op een pakkende manier kunnen vertellen over een food event en receptinspiratie kunnen bieden.

Meer info over inzet

Gedurende het Looye JOYN event deelden alle influencers leuke en spontane Instagram stories met hun volgers. Na afloop van het event schreven ze in hun artikelen een verslag van deze dag én deelde ze hun favoriete recept met de JOYN tomaat in de hoofdrol. Naast het verslag van het event en het recept werden er ook smakelijke foto’s in de artikelen van de influencers gedeeld. Zowel van het event, als van het eindresultaat van het recept werd beeldmateriaal getoond. Naast het schrijven van een artikel plaatsten de influencers een Facebook en Instagram post.

Blogpots met recepten

Klik op de afbeeldingen voor de blogposts!

Tarte tartin van hollandse tomaten

Favor Flav

Pasta pesto ovenschotel

Beaufood

Bruschetta met zoete tomaten

Lisa Goes Vegan

Salade van JOYN tomaten

The Lemon Kitchen

Plaatpizza met tomaat, tonijn en mozzarella

Mind Your Feed

Het verhaal van de JOYN tomaten

Ongewoon Lekker

Verslag van het JOYN event

Alles over Italiaans eten

Resultaat

Het doel van deze campagne is dubbel en dwars behaald: een diverse groep aan lezers is bereikt door de artikelen en social media posts en hiermee is de naamsbekendheid vergroot. Daarnaast hebben de recepten van de influencers heel goed de kracht en veelzijdigheid van de smaak van de JOYN tomaten in het gebruik aangetoond. De recepten lieten zien dat de tomaten een explosie aan smaak afgeven en niet veel nodig hebben om ieder gerecht de ster van de avond te zijn!

Adverteerder : Looye Kwekers
Mediabureau : Zigt
Doelstelling : Naamsbekendheid verhogen van de Looye JOYN tomaten en smaaksensatie en veelzijdigheid overbrengen.
Doelgroep : Mannen en vrouwen, tussen de 30 en 65 jaar en een bovenmodaal inkomen, die dol zijn op ingrediënten van hoge kwaliteit.
Periode : Maart-april 2018
Media inzetSponsored stories en social media activatie middels IG en FB.

Wil jij ook meer naamsbekendheid voor jouw merk creëren? Neem contact met ons en wij denken graag met je mee.

GERELATEERDE CASES & NIEUWS

Bekijk nu ook!

Koken met Valess

Valess heeft een nieuw product in haar assortiment: Valess Filetstukjes. De Filetstukjes zijn in en grote diversiteit aan gerechten te gebruiken en zijn een aanvulling op het assortiment van schnitzel en gevulde filets.

meer..

Benieuwd naar wat we voor je kunnen betekenen?

NEEM CONTACT MET ONS OP