Cases

Mens, wat ben je mooi als je probeert

In de najaarscampagne van Menzis staat ‘proberen’ centraal. Het proberen van kleine dingen, dingen die je wel zou willen doen maar op de een of andere manier niet gebeuren. Zoals bijvoorbeeld beginnen met hardlopen of het koken van een lekkere gezonde maaltijd. Dingen die net buiten je comfort zone liggen en daarom moeite kosten. Menzis wil mensen helpen en inspireren wél die dingen te gaan doen, wel dat rondje te gaan hardlopen of die maaltijd te koken. Ter ondersteuning van deze campagne lanceren ze een app met tips en inspiratie om te helpen datgene te doen wat je al een tijdje had willen doen.

Uitdaging adverteerder/klant

Om consumenten op de hoogte te brengen van deze campagne en ook daadwerkelijk te inspireren iets te proberen hebben we voorgesteld influencers in te zetten. De influencers zullen iets proberen, iets wat zij al een tijdje op hun lijstje hebben staan, en zullen deze uitdaging delen met hun volgers. Ze zullen allereerst de uitdaging delen, maar ook waarom zij dit als een uitdaging zien en waarom ze dit dus steeds voor zich uit schuiven. Hierin stellen de influencers zich kwetsbaar op en zijn zij gewoon een mens. Volgers volgde de journey van de influencers, hoe hebben ze het ervaren en hoe voelt het nu om dit af te kunnen strepen. Op deze manier inspireerde zij hun volgers om ook iets te proberen en hun ervaring te delen.

Advies vanuit Semilo

De influencers die we hebben geselecteerd zijn Teni van Fitbeauty en Marlieke van Cotton & Cream. Beide dames zijn op hun blog erg open over hun leven. Zij delen persoonlijke momenten en gedachtes met hun volgers en staan hierdoor ook dicht bij hun volgers. Ze zijn niet bang om zich kwetsbaar op te stellen. Beide hebben camera ervaring en ervaring met het opnemen van een vlog.

Meer info over inzet

Beide dames hebben in een maand tijd iets geprobeerd, Teni ging voor hot yoga en Marlieke voor het creëren van meer ritme in haar dagelijkse leven. Marlieke was (toen nog) zwanger en voordat haar dochtertje geboren zou worden wilde ze ervoor zorgen dat ze een gestructureerd leven heeft, dat is toch wat een kind nodig heeft.

Alles is vastgelegd in een vlog die op de blogs, via youtube en social media zijn gedeeld. In deze vlogs komt duidelijk naar voren dat iets nieuws proberen lastig kan zijn maar dat je achteraf alleen maar trots kan zijn. Niet alles hoeft in een keer goed te gaan, dat was de boodschap van Menzis die beide dames goed weten over te brengen.

Marlieke – Cotton and Cream

Klik hier voor de bijbehorende blogpost van Marlieke

Teni – Fitbeauty

Klik hier en hier voor de bijbehorende blogposts van Teni

In de blogposts is een duidelijke link gemaakt naar het Samengezond platform van Menzis. https://samengezond.menzis.nl/ Hier vindt men tips en inspiratie van professionals, ervaringsverhalen van anderen, maar ook leuke ideeen voor activiteiten. Het platform is gekoppeld aan een app die je inzicht geeft in je gezondheid en fitscore. Voorafgaande aan de blogposts hebben Marlieke en Teni een aankondiging gedaan om hun volgers alvast op te warmen voor wat komen gaat. Marlieke plaatste een instagrampost.

Teni plaatste een stukje in haar online fotodagboek. Op deze manier geven de dames alvast een klein stukje weg en nemen zij hun volgers mee in hun journey. Ook via instastories houden zij hun volgers op de hoogte van de struggles en hoogtepunten.

Adverteerder : Menzis
Mediabureau : Merktroubadour
Doelstelling : Binnen de doelgroep van Menzis de Menzis SamenGezond onder de aandacht brengen door influencers zelf een nieuwe (gezonde) activiteit te laten proberen. De fans meenemen in dit proces en ze inspireren om zelf ook wat nieuws te proberen.
Doelgroep : man/vrouw leeftijd 25-55
Periode : Week 43 t/m 46
Media inzet : Blogposts, social media en youtube

GERELATEERDE CASES & NIEUWS

Bekijk nu ook!

DREAM

DREAM produceert een reeks verfrissende gezonde melkalternatieven, verrijkt met calcium en vitamine D2 en B12. Deze producten zijn niet alleen heerlijk om te drinken of toe te voegen aan ontbijgranen/ muesli

meer..

Benieuwd naar wat we voor je kunnen betekenen?

NEEM CONTACT MET ONS OP