Simone begon haar blog 12 jaar geleden als fotograaf, maar is nu uitgegroeid tot een volwaardige foodblog met recepten en schrijft ze ook over gezondheid en reizen. Wij zijn heel benieuwd naar Simone en stellen haar aan de hand van een interview graag aan je voor! 

Vertel, wie ben je en wat doe je?

Mijn naam is Simone. Ik ben de oprichter van Simone’s Kitchen en naast mijn blog ben ik foodfotograaf en natuurvoedingsadviseur.

Kan je ons meer vertellen over jouw blog?

Simone’s Kitchen is een blog met als centraal thema recepten, maar daarnaast schrijf ik ook over gezondheid en reizen. De recepten zijn toegankelijk met af en toe een wat ingewikkelder recept. Daarnaast schrijft ook Tom, mijn man, met regelmaat over ‘dudefood’. Eten voor en door mannen met een flinke dosis humor.

Hoe kwam je op het idee om een blog te starten en wat vond je omgeving daarvan?

Het idee voor een blog kwam eigenlijk 12 jaar geleden toen ik als fotograaf begon. Ik meende dat elke fotograaf een blog nodig had dus begon ik een Engelstalig blog. (tegenwoordig terug te vinden op insimoneskitchen.com) Eigenlijk had ik geen idee waarover ik moest schrijven maar ik volgde een aantal foodbloggers en vond dat leuk. Van koken hield ik al dus de match was gauw gemaakt.

Dat bleek een gouden greep en heeft mede daardoor ook mijn carriere als fotograaf veranderd van bruiloften en portretten naar food. Vijf jaar geleden besloot ik om ook in het Nederlands te gaan bloggen, want ik miste de aansluiting met mijn eigen land. Zo is Simone’s Kitchen ontstaan. Mijn familie begrijpt het hele bloggen niet geloof ik. Die zijn geen van allen erg digitaal bezig. Haha.. Tom heeft me hier wel altijd in gesteund.

Heb je inspiratiebronnen op het gebied van koken?

Een van mijn heldinnen is Donna Hay. Maar inspiratie kan echt overal vandaan komen. Van een etentje in een restaurant tot mijn groeiende collectie kookboeken.

Je maakt natuurlijk hele mooie food foto’s! Heb je tips voor mensen die hier ook mee willen beginnen?

Volg een workshop bij me! 😉 We geven regelmatig workshops foodfotografie & styling en ik heb op dat gebied nog wel de nodige ambitie. Zo ben ik bezig met het opzetten van een online workshop en ga ik de workshop foodfotografie uitbreiden naar een meerdaagse variant. Work in progress. Maar daarnaast schrijf ik ook regelmatig artikelen op de site over foodfotografie en deel ik tips & tricks.

Wat zou je zelf nog willen leren?

Nog genoeg. Zo wil ik graag een opleiding food journalistiek doen, dat staat (hopelijk) op de planning voor dit jaar. Op dit moment ben ik bezig met een opleiding trainer hormoonfactor, want voeding blijft me intrigeren. Dus daar ga ik ook zeker mee door. Welke richting dat verder op gaat is nog even de vraag. Maar hoe meer ik me erin verdiep hoe meer ik wil weten. Ook op het gebied van fotografie heb ik nog wel een lijstje met dingen waar ik meer van wil weten. Ik volg zelf ook met enige regelmaat workshops in het buitenland ter inspiratie. Kijken hoe anderen hun werk doen is heel inspirerend!

Op je blog staat dat je ook heel erg van reizen houdt. Wat is jouw lievelingsland en waarom?

Ja reizen vind ik geweldig. Naast Simone’s Kitchen heb ik ook een reisblog papertravels.nl waar ik extra reisartikelen deel. Mijn favoriete werelddeel is toch wel Azie. Een favoriet land vind ik moeilijk hoor! Thailand, Vietnam, Indonesië…? Ik kan niet kiezen hoor. Vooral de combinatie van een rijke eetcultuur met natuur en cultuur vind ik geweldig.

Welk land staat nog op jouw bucketlist?

Ook nog heel veel. 🙂 Maar Australië (en Tasmanië) staan we behoorlijk hoog op de lijst.

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel influencers! Wat maakt jouw blog anders dan de andere? Wat is het onderscheidend vermogen vind jijzelf?

Ik schrijf over alle soorten recepten en heb dus niet een enkele invalshoek. Mijn enige criterium is dat het lekker en vers moet zijn. De fotografie speelt hierin een hoofdrol, wat natuurlijk mede door mijn werk komt. Ik geloof ook dat gezond eten belangrijk is, maar dat er altijd ruimte moet zijn voor een heerlijk dessert of een fantastische cake. Wat mijn blog ook anders maakt is de categorie Dudefood. Mannen kijken toch echt anders naar eten (of in ieder geval die van mij) en dat maakt de wisselwerking tussen Tom en mij extra leuk.

Hoe zie jij de toekomst van Simone’s Kitchen over 5 jaar?

Ik denk dat het veel meer een platform gaat worden en niet ‘alleen maar’ een blog. Ik wil een duidelijke scheiding maken tussen de drie hoofdonderwerpen eten, reizen en gezondheid. Binnenkort komt er ook een verandering van de layout om dat al te bewerkstelligen. Helemaal duidelijk heb ik het nog niet voor me, maar ik denk dat Simone’s Kitchen over vijf jaar geëvolueerd is

naar een lifestyle platform waar mensen komen voor heerlijke recepten, maar ook voor informatie over gezondheid en voeding en inspiratie voor hun volgende reisbestemming. De focus voor de reisartikelen ligt daarbij op eten en meer een overzicht van een bestemming. Voor gerichtere informatie over locaties en hotels gaan ze dan naar papertravels.nl.