Deze echte BBQ liefhebbers bloggen over alles wat met barbecueën te maken heeft. Van een lekkere recepten, review tot aan tips en tricks. Deze mannen weten waar ze het over hebben. Met BBQ-Helden bereiken zij een ruime 150K unieke bezoekers per maand en hun social kanalen groeien met de dag. Lees hier wat hen inspireert en wat hun favoriete recept is.

Vertel, wie zijn jullie en wat doen jullie?

Wij zijn Harco en Erik. In het dagelijks leven zijn we respectievelijk boekhouder en orderbegeleider maar ’s avonds na het werk en in het weekend barbecueën we graag.

 

Kunnen jullie ons meer vertellen over de blog BBQ-Helden?

BBQ-Helden is een website voor de beginnende barbecueër die meer wil dan de standaard barbecue-pakketten in rode of gele marinade. Wij verzinnen recepten en geven tips over manieren van bereiding. Bij ons gaat het niet alleen maar om “hoe” maar ook zeker om “waarom”. Wij doen daarnaast ook reviews over barbecues, accessoires en barbecue boeken.

Waar is jullie passie voor barbecueën ontstaan?

Wij barbecueden zelf heel regelmatig. Drie tot vier keer in de zomer om precies te zijn. Net zoals de meeste Nederlanders en dan de gebruikelijke saté en speklapjes. Toen we meer over barbecueën wilden weten kwamen we naast een 2-tal Nederlandse websites alleen een hoop Engelstalige websites tegen. Daar kwamen we erachter dat er wat betreft barbecue-recepten nog veel meer mogelijk is, hier hebben we ons toen helemaal op gestort omdat we hier zo enthousiast over waren en nog steeds zijn! Alles wat we sindsdien, en nog steeds, bijleren vermelden we op de site.

Natuurlijk kan deze vraag niet achterwege blijven, wat is jullie favoriete barbecue gerecht?

Op dit moment short ribs. Als je dat eenmaal geproefd hebt dan weet je waarom. Je bent er wel even mee bezig en het geeft onderweg de nodige uitdagingen. Maar de beloning is geweldig, mals rundvlees met een subtiele rooksmaak. Wat ons betreft is dit het echte barbecue-gerecht.

Wij weten dat je nog even moet wennen aan het idee dat je wordt gezien als een influencer, hoe bevalt dit? 😉

Wennen is inderdaad het goede woord. Als je de bezoekersaantallen bekijkt dan komen er echt een heleboel mensen elke dag op onze site terecht. En als je daarna alle mail en privé berichten op Facebook leest dan nemen ze ook nog wat van ons aan ook. Dat is aan de ene kant heel vreemd omdat we de site puur voor onszelf zijn begonnen maar aan de andere kant ook ontzettend gaaf.

Al 8 jaar lang speelt alles zich af bij ons in de achtertuin. Dan is het ook heel spannend dat we ons vaker laten zien aan de bezoekers die voor de rest alleen onze handen hebben gezien.

Wie wil je het liefst bereiken met je blog en hoe blijf je bezoekers inspireren?

Wij willen nog steeds graag de barbecue blog zijn waar je naartoe gaat als je meer wilt weten over barbecueën en daarbij lekkere recepten vindt om het mee uit te proberen. In de afgelopen jaren zie je dat onze fotografie steeds beter wordt en dat kan nog steeds beter.

 

De uitdaging zit er in om het voor de leek en onszelf leuk te houden zonder het doel voorbij te streven. Dat lijkt ons geen probleem als je ziet wat er elk jaar nog aan nieuwe producten en werkwijzen bijkomen.

 

Hoe zien jullie de toekomst van BBQ-Helden over 5 jaar?

Wij hopen het best bezochte barbecueblog van Nederland te blijven en misschien hebben we naast de site ook wat producten zoals eigen kruiden en misschien een boek. Ook zijn we voorzichtig aan het kijken of we de site kunnen vertalen in het Engels en Duits.

 

Meer weten over BBQ-Helden en een mooie samenwerking aangaan? Neem contact met ons op.