Deze maand focussen we ons weer op één van onze toppers uit het netwerk. Deze maand is dit Lianne van Focus on Foodies! Lianne richt zich op een healthy lifestyle door heerlijke recepten te maken. Daarnaast reist ze veel en natuurlijk vertelt zij haar avonturen via haar blog. Kortom een mooi blog met een uniek bereik van 110.000 per maand en via Twitter, Instagram, Pinterest en Facebook bereikt zij een ruime 40.000 fans. 

 

Vertel, wie ben je en wat doe je?
Ik ben Lianne en woon in het Noord-Hollandse Nieuw-Vennep, samen met mijn vriend Chris. Op focusonfoodies.nl inspireer ik dagelijks mijn volgers met heerlijke én gezonde recepten, maar ook met gave reisvideo’s en reviews van nieuwe keukenproducten. 


Waar is je passie voor food en een healthy lifestyle ontstaan?

Mijn ouders, vooral mijn moeder, staan graag in de keuken en van jongs af aan kreeg ik de liefde voor lekker eten van hen mee. Zo aten mijn zus en ik vroeger al in chique restaurants en kwam de ober met escargots voor ons, en was de tomatensoep voor mijn ouders. Ik voel mij een stuk beter als ik gezond eet en het is stiekem zó makkelijk om gezond(er) te eten. Die passie wil ik graag overbrengen.


Als we het over voeding hebben, wat is dan jouw specialiteit?
Dat is een goede, want ik varieer altijd enorm. Toch denk ik dat mijn gezonde koekjes en gebak mijn specialiteit zijn; die mislukken bijna nooit!


Vanwege de ingrediënten die je vermijd moet je creatief zijn. Wat is de gekste combinatie van ingrediënten die je ooit hebt gemaakt?
Ik kijk er ondertussen zelf niet meer van op, maar ik maak graag rauwe cheesecakes van vers en gedroogd fruit en cashewnoten. Die combi is misschien niet gek, maar mensen verwachten het echt niet in een taart. De positief verbaasde reacties die dan volgen, vind ik zo leuk!


Wie zijn jouw inspiratiebronnen op het gebied van koken?
Ik heb enorm veel inspiratiebronnen, maar meer in de vorm van verschillende keukens en smaken die je in verschillende landen terugvindt. Zo maak ik graag gerechten na op basis van de smaken die ik tijdens mijn reizen proef. Daarnaast kunnen andere gezonde foodies als Beaufood en Mindyourfeed mij enorm inspireren en ik volg ze dan ook graag op social media.

Lianne Focus on Foodies


Je reist veel! Heb je bestemming op je bucketlist staan? Mogen wij er een paar weten?
Klopt, voor Focus on Foodies reis ik iedere maand wel, op zoek naar mooie verhalen en smaken. Op mijn bucketlist staan onder andere Canada, Chili en Cuba, met name om de prachtige natuur. Ik ben niet echt een stedenmens en kan me juist enorm verliezen in de grootsheid van de natuur; dat is voor mij het ultieme reisgevoel. Qua keuken heb ik mijn hart inmiddels verloren aan Portugal: de verse vis en stoofpotten…. Heerlijk!


2017 is net begonnen! Heb je mooie plannen dit jaar? Wil je er een paar met ons delen?

Jazeker! Dit jaar komen er weer veel kookvideo’s aan en ik heb een gigantische lijst met recepten die ik wil gaan maken. Daarnaast staan de eerste reizen alweer gepland, naar Oostenrijk en Portugal. Ik wil dit jaar graag meer langere samenwerkingen aan gaan met merken die goed bij mij passen én natuurlijk andersom. Een ambassadeur zijn voor een mooi merk vind ik het tofste dat er is.


Welk adviezen zou je beginnende bloggers graag meegeven?
Volg je hart. Laat je niet beïnvloeden door wat andere bloggers doen en doe juist wat jíj leuk vindt. Alleen als je doet wat je écht leuk vindt, wordt je blog een succes.


Hoe zie jij de toekomst van Focus on Foodies over 5 jaar?
Het aantal bezoekers zal dan zeker rond de half miljoen per jaar liggen. Daarnaast wil ik veel leuke workshops organiseren voor lezers om nóg meer verbinding te krijgen. En ik heb een enorme passie voor auto’s, dat weten niet zoveel mensen. Het lijkt me heel gaaf om daar meer mee te gaan doen, op een aparte blog. Iets héél anders, maar in dezelfde stijl als Focus on Foodies.

Benieuwd wat Focus on Foodies voor jouw merk kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.