We willen je graag even voorstellen aan de dame achter Feel good by Food: Chantal! Ze houdt van puur en plantaardig eten en wil met haar blog mensen inspireren en informeren over gezond eten. Wat maakt haar blog onderscheidend van andere food blogs? Lees het in dit interview!

Vertel, wie ben je en wat doe je?

Ik ben Chantal, 29 jaar en kom uit Utrecht. Naast blogger van Feelgoodbyfood ben ik voedingsdeskundige en freelancer. Mijn achtergrond in de communicatie combineer ik met mijn kennis op het gebied van gezonde voeding.

Ik schrijf over eten, ontwikkel recepten, zet eten op de foto en eet het natuurlijk op! Zowel voor Feelgoodbyfood als andere klanten/merken. Maar ook bij de technische kant, ‘de achterkant’, van online communicatie ligt mijn interesse. Denk aan de vindbaarheid van websites en tools voor statistieken.

Naast mijn blog en freelance werk vind ik het heerlijk om buiten de deur te eten en houd ik van goede koffie en een glas wijn. Daarnaast sport ik graag. Fietsen, krachttraining, hardlopen, zwemmen etc. Het liefst buiten, want van de natuur word ik er blij!

 

Kan je meer vertellen over je blog?

Feelgoodbyfood is een blog over gezond en puur eten. 100% vegetarisch en 90% plantaardig.

Mijn doel met Feelgoodbyfood is om mensen te informeren en te inspireren om gezond te eten. Dit doe ik met informatieve artikelen, tips en recepten. Kennis delen over goede, gezonde basisvoeding en recepten die makkelijk te maken zijn met een korte ingrediëntenlijst.

Geen hippe trends, maar gewoon goed eten. Met goed eten bedoel ik puur eten waar je je lichaam ook echt mee voedt. Er wordt daarom ook niet op calorieën gelet, maar op voedingstoffen! De focus ligt hierbij op gezonde darmen, een gezonde spijsvertering en je energiek en goed voelen. Want dat willen we uiteindelijk allemaal, nietwaar?

Op de blog verschijnen recepten, artikelen, tips, weetjes, hotspots en hier en daar wat over sport en ontspanning.

 

Feel good by Food, voel je goed bij wat je eet. Wat eet jij het liefste en waar voel je je goed bij?

Puur en plantaardig eten! Eten uit de natuur dat licht verteerbaar is en ons lichaam ook echt voedt. Daar word ik, maar vooral mijn darmen, het meest blij van. Mijn darmen zijn namelijk erg gevoelig en hebben bij veel soorten voeding moeite met het verteren er van. Mij fit en energiek voelen, zonder opgezette buik en buikpijn. Daar ga ik voor!

Ik heb het geluk dat ik ook echt van gezond eten houd en totaal niet van ongezond eten. Oke, behalve chocola en kaneelbroodjes 😉

Mijn basisvoeding bestaat uit groenten, fruit, peulvruchten, volkoren granen en noten/zaden. Het is voor mij ook heel gemakkelijk om vegetariër te zijn en 90% plantaardig te eten, omdat ik totaal niet van vlees houd. Kaas, room en ei ben ik ook niet zo weg van.

Mijn voedingspatroon is trouwens niet van de één op andere dag veranderd. Ik heb beste een lange weg ondergaan voordat ik er achter kwam welk eten, of welke manier van eten, het beste bij mij past en waar ik mij en fijnst bij voel.

Gezonde voeding is voor mij een levensstijl geworden, een manier van leven waarin gezonde voeding een dagelijkse gewoonte is.

 

Waar of hoe is je passie voor eten ontstaan?

Doordat ik mijzelf door eten altijd slecht voelde. Niet perse altijd ongezond eten, maar ook op een verkeerde manier eten. Het begon toen ik een jaar of 16 was en tijdens mijn studententijd werd dit alleen maar erger.

Ik kwam vaak energie tekort, had na het eten standaard een after diner dip en lag zeker één keer per maand ziek op bed. Ook had ik vaak lichamelijke kwaaltjes. Buikpijn, hoofdpijn, verkouden, een opgezette buik.. Het was er eigenlijk altijd en ik raakte eraan gewend.

 

Op een gegeven moment was ik hier helemaal klaar mee. Ik wilde mij goed en fit voelen! Ik ben mij toen gaan verdiepen in gezonde en vooral natuurvoeding en heb een hoop geëxperimenteerd. Zo kwam ik erachter dat ik gevoelig ben voor tarwe, suiker en zuivel. Door eten toe te voegen, te vervangen of juist weg te laat, begon ik mij goed en energiek te voelen! Al snel wist ik, ik had mijn passie gevonden!

Vanaf toen wilde ik het liefst iedereen laten ervaren wat goede voeding met je kan doen! Dat goede voeding zoveel effect heeft op hoe wij ons voelen en functioneren. Met deze gedachten is Feelgoodbyfood ook ontstaan.

Heb je inspiratiebronnen op het gebied van koken? Zo ja, wie?

Eigenlijk niet. Koken is altijd al een hobby geweest. Vooral andere laten zien dat gezond en lekker koken echt niet moeilijk is of veel tijd kost. Een lekker, makkelijk plantaardig gerecht koken voor andere is zo leuk en geeft veel voldoening!

Het grappige is dat wanneer ik voor andere vegetarisch kook, ze het vlees helemaal niet missen. Soms hebben het zelf niet eens door!

Wat zou je m.b.t. je blog en hetgeen je nu doet nog meer willen ontwikkelen/leren?

 Fotografie. En dan vooral het technische gedeelte. Ik vind fotograferen en foodstyling heel leuk en heb al aardige een eigen en herkenbare stijl ontwikkeld, maar het kan altijd beter.

Eten moet lekker zijn, maar het is best een kunst om het er ook lekker uit te laten zien op een foto. Wanneer mensen een Feelgoodbyfood foto zien van een gerecht, wil ik dat ze er meteen honger van krijgen!

 

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel influencers! Wat maakt jouw blog anders dan de andere? Wat is het onderscheidend vermogen vind jijzelf?

Feelgoodbyfood is geen receptensite. Er komen veel lekkere, makkelijke recepten online, maar ook informatieve artikelen. Met deze artikelen wil ik mensen graag helpen om een goede basiskennis over voeding te geven. Met een goede basis zit je al voor de helft goed!

Daarnaast denk ik dat ik mij onderscheid met mijn kennis over voeding doordat ik voedingsdeskundige ben. En natuurlijk mijn eigen ervaring. Ik heb zelf ervaren hoeveel effect (zowel slechte als goede) voeding op mij heeft gehad en ervaar dit nog iedere dag.

Hoe zie jij de toekomst van Feel good by Food over 5 jaar?

Ik ga nu geen getallen van unieke bezoekers en volgers noemen, want dat is niet waarom ik met Feelgoodbyfood begonnen ben en er zoveel energie in steek. Het is leuk, maar niet mijn primaire doel. Dit is iets wat vanzelf groeit wanneer je met goede energie en passie aan je blog werkt.

Mijn blog is voor een deel werk met hele toffe samenwerkingen, maar voor een deel een hele leuke hobby waar ik veel energie van krijg en mijn creativiteit in kwijt kan.

 

Natuurlijk hoop ik zoveel mogelijk mensen te informeren en inspireren met lekkere, plantaardige recepten en artikelen. Het is geweldig wanneer je lieve berichtjes krijgt van volgers of je eigen recepten overal ziet terugkomen.

Maar iets wat echt al een tijdje in mijn gedachten speelt en er maar niet uit gaat.. een eigen boek! Ik ga hier verder nog niets over zeggen, maar deze komt er binnenkort zeker!